Smart2VR introduceert app analytics, Facebook integratie & Autodesk 360 image converter

3 november 2016 / VR CMS platform / Reacties uitgeschakeld voor Smart2VR introduceert app analytics, Facebook integratie & Autodesk 360 image converter

Ook afgelopen periode is er weer hard gewerkt om het platform te verbeteren en te optimaliseren. We hebben weer een aantal nieuwe Smart2VR functionaliteiten live. Deze keer lanceren we app analytics, de Facebook integratie voor 360 graden foto’s en de import converter voor renders vanuit Revit (Autodesk 360).

Ben je benieuwd naar het aantal app downloads? Bekijk het nu in het Smart2VR CMS!
We willen allemaal weten wie onze gebruikers zijn, waar ze vandaan komen en of ze nu juist de Android of iOS app downloaden. Meten = weten. Maar meten is ook leren. Door inzicht in de downloadcijfers te hebben leren we van de gebruikers en kunnen verbeteringen worden doorgevoerd. Met behulp van de app analytics kun je bijvoorbeeld gerichter je app promotie inrichten.

Kies na het inloggen het tabblad ‘Analytics’. Hier worden de download statistieken weergegeven van de Android (Google Play Store) en iOS (Apple Store) apps. Selecteer de downloads van een bepaalde periode, bijvoorbeeld afgelopen maand en ga na in welk land de app is gedownload!

Post je 360 graden foto’s met de Facebook integratie
In juni heeft Facebook de mogelijkheid geïntroduceerd om 360-graden foto’s te uploaden en te bekijken. De komst van 360-graden content op Facebook is een leuke toevoeging omdat het voor iedereen hierdoor steeds gemakkelijker wordt om te ervaren hoe het is om er echt bij zijn.

Vanuit het Smart2VR platform is het nu ook mogelijk om 360 graden foto’s te tonen op Facebook.
Het is heel simpel om zelf 360 graden foto’s te uploaden met Smart2VR. Ga naar het tabblad VR content en kopieër de embed Facebook code link. Open vervolgens de Facebook- app of website en maak een statuspost aan. Klik op foto/video en plak de url op de plek in de balk achter ‘file name’. Voila, je foto wordt geupload en Facebook zet hem om naar de beste kwaliteit.

Facebook herkent 360 graden foto’s en geeft een compass icon weer. Wanneer je op de foto klikt wordt deze beeldvullend.

Gebruik je de foto op de telefoon? Met je vinger swipe je eenvoudig over het scherm, ook kun je de telefoon draaien om de 360 graden foto van alle kanten te bekijken. Op een computer bekijk je de 360 graden afbeelding gemakkelijk door met de muis te klikken en heen en weer te slepen. Het allermooiste is natuurlijk om de 360 graden foto met een headset, zoals de Gear VR te bekijken. Je klikt dan linksboven op de melding ‘Bekijk in VR’. Vervolgens kun je de telefoon in de headset klikken om de content echt in Virtual Reality te ervaren.

Upload 360 graden beelden gemaakt vanuit Revit naar Smart2VR
Smart2VR is een multiplatform en heeft als doel om met zoveel mogelijk systemen compatible te zijn. Met de 360 graden import is het mogelijk om renders vanuit Revit (Autodesk 360) naar Smart2VR te uploaden. De stereoscopische cubestrips die Autodesk rendert worden nu automatisch door Smart2VR herkend en omgezet naar het equirectangular formaat.
Smart2VR ondersteunt momenteel de stereoscopische top/bottom cubestrip projectie in .JPG formaat. Zie onderstaand voorbeeld:

top_bottom_cubestrip_projectie

Heb je vragen, feedback of suggesties voor nieuwe functionaliteiten? Laat het ons weten via e-mail (info@smart2vr.nl), we zijn erg benieuwd!

Tags:

Back to top