nieuw uiterlijk CMS

Een compleet redesign van het CMS!

5 juli 2017 / Design, VR CMS platform / Reacties uitgeschakeld voor Een compleet redesign van het CMS!

Het Smart2VR platform bestaat inmiddels alweer 3 jaar en dat was te zien. Dit was de reden om voor een compleet nieuwe vormgeving te gaan.
Het nieuwe design staat in het kader van 3 dingen:
Fris: Door de gebruikte kleuren en de heldere indeling oogt het CMS nu een stuk frisser dan de oude versie. Hierdoor is ook meer rust en overzicht gecreëerd.
Eigentijds: Het oude design was duidelijk niet meer van deze tijd. Door een vormgeving toe te passen die past bij deze tijd krijgt het CMS niet alleen een modernere uitstraling maar zorgt het ook voor uniformiteit in vergelijking met andere veelgebruikte software en applicaties.
Makkelijk in gebruik: Het nieuwe design moet er niet alleen voor zorgen dat Smart2VR er mooi uitziet, het moet ook de usability, ofwel de gebruiksvriendelijkheid ten goede komen. Door elementen toe te passen in de nieuwe vormgeving die men als standaard en vertrouwt ervaart is het CMS systeem nu nog makkelijker en intuïtiever in gebruik.

Het beste kun je natuurlijk zelf gaan kijken!
Log hier in met je eigen account en wij horen graag je feedback.
Nog geen account? Maak hier eenvoudig en gratis een VR Free account aan. 

Bekijk hieronder hoe je snel je eigen VR app kunt maken met het nieuwe CMS.

1. Start met het maken van je eigen VR app na het inloggen. Bij ‘Personalize options’ kies je de naam, kleuren en de beschrijving van de VR app. In de ‘Upload section’ upload je gemakkelijk je afbeeldingen in je huisstijl voor het verder vormgeven van je VR app zoals je welkom scherm, je menu logo en eventuele achtergrond. Bij ‘See what happens real-time’ kun je direct je aanpassingen en veranderingen bekijken hoe ze eruit komen te zien in de VR app. Sla vervolgens je data op en ga naar ‘objects’ (rood omcirkelt in de afbeelding hieronder).

screen app information +tekst

 

2. In ‘Your objects’ kun je jouw VR projecten aanmaken. Voeg per object de informatie toe en upload een mooie afbeelding die bij je object past. Vervolgens kun je bij ‘See what happens real-time’  zien hoe je objecten erui zien in de VR app en kun je de volgorde van de objecten aanpassen door simpel drag&drop. Sla je data op en ga naar ‘VR content’ (rood omcirkelt in de afbeelding hieronder)

screen your objects+ tekst

 

3. In ‘Your VR content” kun je per object de bijbehorende VR content toevoegen. Upload je 360 graden afbeeldingen en/of video’s in de ‘Upload section’, voeg informatie en bijvoorbeeld audio toe en bekijk vervolgens real-time hoe het er in je VR app uitziet. Bij ‘See what happens real-time’ kun je vervolgens de volgorde aanpassen door middel van drag&drop en kun je naar de hotspotdesigner om hotspots toe te voegen. Ook kun je daar de WebVR tour bekijken. Sla je data op en ga naar ‘app info’ (rood omcirkelt in de afbeelding hieronder).

screen VR content 2 +tekst

 

4. Ziet alles er goed uit en klopt de informatie van je VR app? Maak dan je VR app voor zowel iOS als Android (rood omcirkelt in de afbeelding hieronder).

screen Create VR app+tekst

 

5. Ook kun je jouw contactinformatie invullen of wijzigen bij ‘Contact Data’.

screen Contact Data VR app

 

6. Promoot je VR app bij je doelgroep en andere geïnteresseerden. Vervolgens houdt je in ‘Analytics’ de statistieken bij over bijvoorbeeld het aantal downloads over een gekozen periode.

screen VR app analytics 1

screen VR app analytics 2

Naast deze grote verbetering hebben wij ook nieuwe functionaliteiten ontwikkelt voor Smart2VR. Deze kun je hier vinden.

Tags:

Back to top